1db4df99-0655-4fce-b45a-bcceba764d02

Outdoor Challenge Offshore Finale

For åttende år på rad, ble Outdoor Challenge nok en gang en suksess. Årets tema var OC Offshore. Den skjulte hverdagen til flere tusen arbeidere på de store hav, verden rundt, ble for 7000 engasjerte tilskuere, en virkelighet, da Aktivitetsklubben i Stavanger bygget opp en oljeplattform i salen på Brunstad, hvor de fire finalelagene fra Fase 2 på Risøya skulle konkurrere om å redde plattformen i Nordsjøen fra en gasseksplosjon og vinne en tur med middag på Bolærne og avslutte dagen med en helikopter sightseeing over Vestfold og den nydelige skjærgården. 

Finalen ble delt inn i fire poster hvor det var om å gjøre å bruke kortest mulig tid. Å finne veien frem  i et «panikkrom» med sotede øyne, styre en robot eller tette gasslekasjer, samt holde pusten under vann, er ikke lett. Oslo/Follo og Grenland trakk begge det lengste strået og gikk videre til superfinalen med en overlegen seier. 

I superfinalen ble deltagerne testet i utholdenhet, balanse og styrke, da de skulle klatre opp en mange meters høy stilasje, hoppe ned i en «redningstunell», gå videre på gulv og klarte opp en vegg som begge var såpeglatte, deretter hente nøkkelen som skulle føre laget opp til kranen hvor avbrenningen av gassen ble aktivert. 
Grenland hadde et større forsprang helt inntil nøkkelen skulle hentes, og Oslo/Follo tok et kjempehopp og fikk tak i den på første forsøk. Grenland gav aldri opp, men Oslo/Follo tok igjen de få avgjørende sekundene og slo på avbrenning 5 sekunder før Grenland kom på toppen av kranen.

Vi takker for en utrolig bra gjennomført finale, etter mye planlegging og øvelser av dans, rigging, kordinering osv. At AK Stavanger har brukt lang tid, krefter, engasjement og glede, var det ingen tvil om etter alt vi fikk oppleve i løpet av de 90 intense minuttene finalen varte.