photo_2017-02-15_15-11-15

Utplasseringsuke i AK

Jeg setter meg ned på møterommet på Jarlsberg Konferansesenter. Jeg vipper pennen lett i fingrene og skribler noen kruseduller i notatblokken på bordet. Ovenfor meg sitter intervjuobjektet mitt, Vilde. Hun er 16 år og går Salg og service på videregående. Hver torsdag er hun utplassert i aktivitetsklubben – sammen med meg!

Vilde prater som en foss. Hun forteller og forklarer, jeg gjør noen korte nikk og stikker tunga ut mens jeg konsentrerer meg om å få alt ned på blokka. Vilde får masse forskjellige og varierte oppgaver – noe som hun liker godt. Hittil så har Vilde jobbet med kurslister, ryddet og organisert lageret, behandlet medlemskontingenter og vurdert og gitt tilbakemeldinger på en håndbok om foreninger. I tillegg har hun fått mange småoppgaver som har vært veldig lærerike.

Det beste Vilde synes med å være utplassert i aktivitetsklubben er kollegene. Stemningen er alltid på topp. Jeg smiler og må si meg enig, jeg legger til: «jeg visste ikke at man kunne ha det så trivelig på et kontor». Jeg spør om det er noe annet hun liker ved jobben og hun svarer: «Ja, det er behagelig å jobbe fordi kontorstolene er gode å sitte i og det er veldig åpent og lyst på arbeidsplassen.»

Jeg takker for praten – nå skal vi tilbake til de behagelige kontorstolene våre og jobbe videre med den interessante jobben.

 

Skrevet av Frida Vårdal