Image_10558

Gud elsker en glad giver

Årets barnestevneåpning var en musikal med både sang, musikk, film og flott skuespill. Temaet Gud elsker en glad giver, ble formidlet av Sandefjord på en veldig god måte, igjennom historien om Nora. 

Nora er en jente som helst ville ha tingene sine for seg selv, men i en samtale med aktivitestsklubb-lederen sin skjønte hun hva det ville si å gi med glede.  Nora ble svært glad da hun lærte å gi og velsigne de andre i sine hverdagslige situasjoner.

Gjermund Haukelidsæter ønsket mange hundre forventningsfulle barn velkommen til barnestevnet.

Kåre J. Smith var på besøk for å tale til barna og fortalte om da han selv var barn. Han kom også med en formaning til foreldre og voksne om å aldri ta på et barn med kalde hender, men alltid være god.

Musikalen tok utgangspunkt i hverdagslige situasjoner mange av oss kan kjenne seg igjen i,- over ser vi en stresset morgen hjemme hos familien til Nora.

Musikalen ble oversatt til mange språk, bla. kinesisk, spansk, engelsk og tysk for å nevne noen.

Klassen til Nora spilte blokkfløyte i musikktimen og det ble en humoristisk scene.

Her ser vi Nora og venninnene hennes i en samtale med AK-lederen, Eva, som forteller at nøkkelen ikke bare er å gi, men å gi med glede.

I Noras drøm var hun i landsbyen som hadde glemt det å gi. De ga hverken gode ord eller handlinger til hverandre. Når en gammel dame falt på fortauet var det ingen som hjalp henne. Det var et guffent sted å være!

«Gud elsker en glad giver, det kan jeg være hvis jeg vil! Gud elsker en glad giver, han hjelper så jeg får det til!» Sandefjord hadde laget en fengende sang og noen enkle bevegelser som de fikk med seg hele salen til å være med på.