photo_2018-07-10_14-22-09

Jeg er ung, jeg er verdifull, jeg er den jeg er!

Vi hadde nylig en helt spesiell tur med Aktivitetsklubben! Du har kanskje hørt om vår sommerleir for de eldste medlemmene på AK? Med støtte fra «LNU Aktivitetsstøtta – Herreløs arv» satte vi i gang med dette prosjektet som resulterte i fire fantastiske dager over all forventing. Her får du et lite innblikk!

Torsdag kveld ankom deltakerne Liatoppen Fjellstue og Torsteinslåtta i Hallingdal, etter en biltur som for de fleste hadde vart i noen timer. Vi startet med felles kveldsmat og alle deltakerne ble ønsket velkommen. Endelig var vi her!

Som en introduksjon ble deltakerne delt inn i grupper etter hvilken måned de ble født. Sammen skulle gruppene gjennomføre to-tre leker som blant annet gikk ut på å huske hverandres navn. Stemningen løsnet, og allerede her ble nye bånd knyttet.

Fredagen startet med et post-løp hvor deltakerne ble delt inn i lag på tvers av lokallag, og måtte samarbeide for å samle flest mulig gullmynter på postene. Deltakerne engasjerte seg og gjorde dette til en spennende lagkonkurranse!

Litt senere på dagen var det temasamling. Her ble temaet for turen tatt frem: «Jeg er ung, jeg er verdifull, jeg er den jeg er!», et viktig emne for denne målgruppen.

Fredag kveld var det rigget for en skikkelig bålkveld. Her ble det fortalt spennende historier, og live stemningsmusikk var på plass. Med marshmallows og kakao ble bålkvelden komplett!

Neste dag hadde deltakerne fem ulike aktiviteter å velge imellom: hesteridning, paintball, kanopadling eller klatrepark.

Etter noen timer kom slitne men fornøyde deltakere tilbake til varm middag og en liten pause før det var klart for dagens temasamling. Tegnspråk var temaet, og vi fikk besøk av en tegnspråktolk som lærte oss noen setninger.

Lørdag kveld var det duket for festkveld. Bordene var dekket og programmet var klart. «Utvalgt og elsket» sto skrevet med store bokstaver foran på lerretet, dette var nemlig temaet for kvelden. Deltakerne fulgte oppmerksomt med når det ble fortalt om temaet og viktigheten av å velge å være god mot andre der man er.

I pausen fikk vi servert et skikkelig måltid, og deretter fortsatte kvelden med underholdning og konkurranser.

Den siste dagen avsluttet vi med en rolig og frisk fjelltur, med strålende vær. En passende avslutning før alle dro hvert til sitt – med nye venner, opplevelser og erfaringer – og forhåpentligvis med visshet om at de er verdifulle akkurat slik som de er!