AKs sommerleir 2019

Torsdag 4. juli kl 18.00: Den store parkeringsplassen på Liatoppen Fjellstue er overfylt av biler. 140 deltakere og 60 frivillige AK-ledere har reist fra hele landet for å ankomme nettopp denne destinasjonen til dette tidspunktet. Det er nemlig klart for AK-årets høydepunkt: sommerleir 2019.

«AKs sommerleir, AKs sommerleir
06’erne fra hele landet møtes her,
Digge sommerkvelder som vi aldri glemmer
Skaper gode minner og vi nye venner får»

Slik lød refrenget på årets AK-leirsang, og må sies å være ganske beskrivende for oppholdet på AKs sommerleir 2019. Sommerleiren besto av mange forskjellige innholdskomponenter:

Torsdagen startet med felles kveldsmåltid, etterfulgt av bli-kjent-leker, gruppefotografering og flaskeutdeling.  På fredag var det klart for post-løp. Her ble barna delt inn i grupper på tvers av lokallag og kjempet om å samle inn flest gullmynter, som de fikk ut fra gjennomføringen av postene. På kvelden var det tid for et skikkelig leirbål. Som en bålkveld verdig, inneholdt denne kvelden sanger, fortellinger, konkurranser og god mat. I tillegg sang vi vår helt egen leirsang rundt bålet.

Lørdagen dro barna ut på forskjellige aktiviteter: hesteriding, klatrepark eller paintball. Sommerleirens klimaks var lørdagskvelden. Da var det nemlig duket for fest på Øyni konferansesenter på Torpo. Kvelden besto av trosoppbyggelse, underholdende konkurranser, samt deilig mat og dessert. Kvelden ble rundet av med felles limbo – til glede for både ungdom og voksne.

På søndag var det tid for fjelltur. Det var litt av et syn å se følget på 200 personer på vei opp fjellet i Hallingdals vakre natur.

Temasamlinger:
I løpet av sommerleiren hadde vi også tre temasamlinger som tok opp viktige temaer for ungdommer. Den første temasamlingen var «Jeg er ung. Jeg er verdifull. Jeg er den jeg er!». Dette var også temaet for hele sommerleiren. Som ung kan man lure på om man er god nok, både for de rundt seg og til og med for Gud. Svaret er JA; akkurat slik hver enkelt er skapt er man unik og verdifull.
Den andre temasamlingen var om nettvett. Her diskuterte ungdommene i grupper forskjellige problemstillinger de fikk utdelt, som alle omhandlet forskjellige utfordringer og situasjoner man kan møte i en digital hverdag.
Den siste temasamlingen tok for seg temaet grenseoverskridende adferd, kroppslige grenser og gode og vonde hemmeligheter.

Vi kan se tilbake på en uforglemmelig tur, og gleder oss allerede til neste sommerleir.