O68Z3N0

Aktiviteter åpnes – med forbehold (oppd. 11. juni)

Myndighetene åpner mer og mer for at fritidsaktiviteter kan åpnes igjen.

Aktivitetsklubben er medlem i Frivillighet Norge og LNU som har utarbeidet en veileder sammen med Kulturdepartimentet for frivillige organisasjoner som vil åpne sine aktiviteter. Se her for veileder.

Mulig å dele utstyr i aktiviteter 

De nye reglene om utstyr sier at deltakere og arrangører kan dele utstyr i aktiviteter, for eksempel baller, brettspill eller tau. Organisasjonene bør vurdere renhold av utstyret mellom hver bruk eller hver økt og oppfordre deltakere til ikke å ta seg i ansiktet under aktiviteten. Utstyr som har svært tett kontakt med ansikt og hender, som masker og hansker, bør ikke deles uten rengjøring mellom hver bruker.

Åpner for nærkontakt i noen aktiviteter 

Det nye unntaket om fysisk nærkontakt gjelder aktiviteter der fysisk kontakt eller nærhet er nødvendig for å gjennomføre aktiviteten som normalt. Faste grupper på inntil 20 personer kan ha nærkontakt under selve aktiviteten, men ikke før, etter, eller i pauser.

Bare personer under 20 år kan ha nærkontakt på denne måten. Eldre personer må følge regelen om 1 meters avstand. Unntaket gjelder heller ikke for arrangementer, altså samlinger med flere enn 20 deltakere, hvor 1 meter avstand er forskriftsfestet.

Myndighetene har åpnet for at fritidsaktiviteter kan åpnes igjen, så lenge smittevernreglene overholdes. Det betyr at aktivitetene må fortsatt tilpasses.

Generelle råd:

  • Hold én meters avstand
  • Husk anbefalinger om hyppig håndvask, hosting og nysing, og unngå å ta deg i ansiktet
  • Personer som er i isolasjon, karantene eller har symptomer på luftveisinfeksjon bør ikke være i kontakt med andre

Vær kreative

Vi i Aktivitetsklubben forholder oss til retningslinjene som er gitt, og vi oppfordrer til å være kreative innenfor rammene som er satt.

Har du spørsmål? Ta kontakt via e-post: post@aktivitetsklubben.org