20200424_BCCO_KIDS_Brunstad_BTS_22

AK Online med LNU Kultur

Da hele Norge ble lukket ned og man ikke lenger kunne samles, ble AK Online et viktig prosjekt for oss. Med støtte fra LNU Kultur fikk vi muligheten til å flytte AK inn i TV-skjermen, og barna kunne være med fra sin egen stue.


Hovedbilde: BCC Media

Kreative ideer
Hver av de syv episodene hadde eget tema. Sirkus, verdensrommet og baking for å nevne noen. Det ble vist hvordan man kan lage forskjellige kreativiteter, for eksempel sjongleringsballer av risposer og ballonger. Så kunne barna lage dette selv, og se på en egen video som lærte dem hvordan man sjonglerer.


Programleder viser hvordan man enkelt kan lage et aktiviets-lykkehjul. Foto: BCC Media

Hva ville du gjort?
Vi fikk også se hverdagslige situasjoner som barn kan kjenne seg igjen i. Seerne skulle tenke på hvordan de ville løst situasjonen, men fikk også høre gode forslag fra andre barn. For eksempel er det lett å bli misunnelig når andre har noe som ikke jeg har, men man får det mye bedre ved å glede seg med de glade!

Sammen hver for oss
Barna kunne også sende inn bilder og videohilsener, og på den måten se både seg selv hverandre på skjermen. Dette var med på skape samhold i en tid hvor man ikke hadde mulighet til å være sammen. 


Prosjektet ble utført i samarbeid med BCC, som blant annet sto for TV-produksjonen. Foto: BCC Media

Episodeoversikt 
AK Online 28.04: SIRKUS
Aron og Luciana ønsker velkommen til første sending med sirkustema. Luciana har et dilemma, og i verkstedet blir det laget sjongleringsballer. Ukens utfordring er «Bottle Flips», og mye mer.
AK Online 05.05: HOBBY TIL GLEDE
Her har programlederne forberedt seg med morsomme hobbyaktiviteter, som kan glede både deg selv, og noen du er glad i. Luciana lurer på hvordan hun kan glede seg med de glade, og ukens utfordring er «Få ballen i bøtta».
AK Online 12.05: VERDENSROMMET
Aron og Luciana arrangerer en verdensrom-party, og lager en rakett som de skal sende helt ut i verdensrommet. I «Dagens dilemma» lurer Ludicana på hvordan hun ikke blir sur, og ukens utfordring er «Penn i kopp»
AK Online 19.05: BAKING OG KONDITORI
Velkommen til konditoriet! Aron og Luciana lager fine sjokolade-sommerfugler til pynt på kakene sine. Tema i «Dagens dilemma» er å velge det gode. Vi får også flere tips til aktiviteter vi kan gjøre hjemme, og ukens utfordring er «Brød i brødrister».
AK Online 26.05: MUSIKK
I dag blir det rytmer i studio! Aron og Luciana får gjester på besøk, som lærer dem en ny sang, og Aron lager sine egne rytme-instrumenter i kreativ verksted. Dagens dilemma handler om å være takknemlig for det en har og ikke stjele, og ukens utfordring til alle barn er: «Mini bowling».
AK Online 02.06: SOMMER
Nå er det sommer og Aron og Luciana lager en flott sommerdrikk. Dagens dilemma handler om å være god mot andre og ukens utfordring til alle barn er «Trylletriks».
AK SPESIAL 18.07: VERDENSREISE
I AK Spesial konkurrerer programlederne mot hverandre om å komme først jorden rundt og tilbake på Brunstad. På veien møter de barn fra Peru, India og Amerika, og hvert sted lærer programlederne å lage en kul aktivitet.