Frifond-støtte til klubbene

Aktivitetsklubben har mange ildsjeler lokalt som brenner for at barna skal få gode opplevelser. De aller fleste klubbene har normalt ukentlige samlinger og årlige friluftsturer. Med støtte fra Frifond organisasjon får klubbene en ekstra drahjelp for å kunne opprettholde et så høyt aktivitetsnivå.


Foto: Aktivitetsklubben

Aktivitetsklubben søker hvert år til LNU om støtte fra Frifond organisasjon. Som LNU skriver på sine sider, er målet med Frifond organisasjon å øke aktiviteten i lokallag over hele landet. Selv om vi er i en spesiell tid nå med Covid-19, har vi sett at klubbene er tilpasningsdyktige og finner kreative måter å ha aktivitet på.

Aktivitetsklubben fikk i år kr 687 000 i støtte fra denne ordningen, og støtten er nå utbetalt til de lokale aktivitetsklubbene. Alle klubbene fikk driftstøtte på kr 12 500 pluss kr 170 per medlem under 26 år. To av klubbene søkte og fikk støtte til et prosjekt hver.

AK er for mange ukas høydepunkt, og derfor er det ekstra fint å kunne gi klubbene støtte. Mange vil nok også si at den tradisjonsrike AK-turen er årets høydepunkt, og skaper minner for livet. Under ser du et lite utdrag av det klubbene tidligere har brukt støtten fra Frifond organisasjon til.

Kano-tur i fantastiske omgivelser
Aktivitetsklubben Oslo/Follo
Vintertur til Vatnelian i Telemark
Aktivitetsklubben Grenland
Harry Potter-dag i vakre nord
Aktivitetsklubben Harstad
Hyttetur til Torsteinslåtta i Telemark
Horten Aktivitetsklubb
En dag i klatreparken
Aktivitetsklubben Hønefoss
Idyllisk fisketur
Aktivitetsklubben Stord