sommerkonferanse_Brunstad_bcc-10

Jeg kan bevare gleden!

På BCC’s årlige sommerkonferanse er tre av dagene spesielt lagt til rette for barna. Aktivitetsklubben står for åpningen for disse tre dagene og i år hadde Aktivitetsklubben Stavanger dette prosjektet.

BCC har snakket med Kari Bjørgengen fra AK Stavanger og skrevet en artikkel på deres nettside. Deler av artikkelen gjengis her.


«Jeg kan bevare gleden» sto som overskrift i år, og åpningsmøtet startet med en helt ny og egenprodusert musikal, med handling hentet fra det gamle testamentet og historien om Kong Saul, David og Jonathan.


Barna fra Stavanger sammen med Kari Bjørgengen. Foto: BCC

Tema med relevans og mening
– Temaet vi har valgt er ikke tilfeldig. Det er noe konkret, og noe som alle barn kan kjenne seg igjen i. Vi har øvd siden februar, og hele Aktivitetsklubben, inkludert ledere, barn og foreldre, og til og med besteforeldre, er involvert på en eller annen måte – enten gjennom større eller mindre roller, rigg, teknikk, regi eller kostyme – og rekvisittproduksjon.

Det har virkelig vært et stort, men positivt prosjekt for oss, og vi føler at vi sammen har klart å skape noe av verdi. Det er veldig motiverende å kunne være med å gi barna gode opplevelser og inntrykk de kan ta med seg videre.


Maks klare for åpning med temaet «Jeg kan bevare gleden». Foto: BCC

Å glede seg med andre
Musikalen handler om Kong Saul, som innsatte David som sin etterfølger. Men når David begynner å gjøre det bedre enn Saul og får skryt for det, blir han misunnelig og vil drepe David. Saul klarer ikke glede seg med David i hans suksess, men det gjør derimot Jonathan, som var den egentlige tronarvingen. Han blir også Davids beste venn.


David (t.v.) og Jonathan lærer noe i denne historien. Foto: BCC

– Parallellen til våre liv i dag er at man får det mye bedre hvis man kan glede seg med i andres glede, istedenfor å sammenligne seg og prøve å bli lik andre. Som mor får jeg stadig høre at «Det er så urettferdig» eller «hvorfor fikk hun det, og ikke jeg?» smiler hun. – Vi ønsker gjennom det vi formidler å gi barna noe av dypere verdi, som kan følge dem videre og skyve vekk mer tomme og negative inntrykk de ellers kan bli utsatt for, sier Bjørgengen.

Barna fra Stavanger på scenen og klare for å synge og danse. Foto: BCC

– Min personlige favoritt blant innslagene, er filmen om Vasen og Pottemakeren. Handlingen skjer i et pottemakerverksted, der en av vasene er lei seg og føler seg annerledes enn de andre. Hun spør pottemakeren om hvorfor han lagde henne slik, og får som svar at «Jeg har skapt deg, og jeg tar aldri feil».

Vi ønsker å formidle at hvert barn er unikt og verdifullt akkurat som det er, og skal føle seg elsket og verdsatt. Da trenger man ikke sammenligne seg med andre og føle seg mislykket, som jeg tror mange barn kan gjøre, men kan heller glede seg med de andre, sier Bjørgengen engasjert.

Hentet fra bcc.no